|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Boczniaki panierowane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - 800 g boczniaków
- 2 jajka
- 100 g mąki
- 150 g tartej bułki
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
|
Opis przygotowania: Boczniaki dokładnie opłukać, jeżeli są bardzo duże, to pokroić je na kawałki 6x6 cm. Wyrównać brzegi połamanych grzybów. Osuszyć grzyby, układając je blaszkami do dołu. Osuszone grzyby panierować kolejno w mące, jajkach roztrzepanych z 1 łyżką wody i na koniec w tartej bułce. Smażyć grzyby na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, gdy się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażać jeszcze po 3 - 4 min. z obu stron. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami puree. W ten sam sposób można przygotować rydze i duże pieczarki. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 15076 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|