przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Boczniaki panierowane

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 800 g boczniaków
- 2 jajka
- 100 g mąki
- 150 g tartej bułki
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:
Boczniaki dokładnie opłukać, jeżeli są bardzo duże, to pokroić je na kawałki 6x6 cm. Wyrównać brzegi połamanych grzybów. Osuszyć grzyby, układając je blaszkami do dołu. Osuszone grzyby panierować kolejno w mące, jajkach roztrzepanych z 1 łyżką wody i na koniec w tartej bułce. Smażyć grzyby na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, gdy się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażać jeszcze po 3 - 4 min. z obu stron. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami puree. W ten sam sposób można przygotować rydze i duże pieczarki.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 14677 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin