|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kasza manna po redaktorsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: - 20 dkg kaszy manny
- około 400 ml mleka
- 4 dkg masła
- jajo
- 15 dkg brzoskwiń lub moreli suszonych
- 30 dkg bananów
- 8-10 dkg cukru pudru
- 50 ml Cherry Cordial
- 2-4 dkg masła do polania
- sól
- bułka tarta do naczynia
|
Opis przygotowania: Brzoskwinie lub morele namoczyć, ugotować w małej ilości wody, przetrzeć. Kaszę odsiać, włożyć do naczynia lub na blachę, wymieszać z jajkiem, wysuszyć w piekarniku często mieszając aby się nie przypaliła. Do wrzącego mleka dodać masło, wsypać wystudzoną kaszę, zamieszać, zagotować i przykryć. Następnie naczynie z kaszą wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i gotować na parze około 40 minut. Wyparowaną wodę w naczyniu uzupełniać. Kaszę wymieszać z brzoskwiniami, przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Banany umyć, pokrajać w plastry, posypać cukrem, polać cherry cordial i pozostawić na godzinę. Następnie obłożyć kaszę, polać masłem i upiec. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5058 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|