|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gołąbki z kapusty pekińskiej |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - kapusta pekińska
- po 100 g marchwi oraz selera pora (tylko białej części)
- 100 g soczewicy lub drobnej białej fasolki
- 500 g pomidorów
- 1 cebula
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 100 g tartego żółtego sera
- 250 ml wywaru (może być z kostki)
- 30 ml oleju
|
Opis przygotowania: Soczewicę lub fasolkę gotować w 750 ml wody, aż do miękkości. Warzywa obierać i pokroić w słupki i cienkie plasterki, dodać do soczewicy i dusić razem jeszcze 10 min. Oddzielić liście kapusty pekińskiej i blanszować przez 5 min. w gorącej wodzie. Usunąć twarde części u nasady liścia. Odcedzić i osuszyć.
Farsz: wymieszać soczewicę lub fasolkę z tartym żółtym serem. Nałożyć na liście kapusty, zwinąć, tak, jak każde gołąbki. Cebulę posiekać, resztki kapusty pekińskiej (brzydsze liście, twarde końcówki liści) - posiekać. Na dużej patelni, na oleju podsmażyć kapustę i cebulę, kłaść na cebulkę gołąbki, zalać wywarem i dusić razem pod przykryciem ok. 15 min. Po 10 min. dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w cząstki pomidory. Jaja posiekać.
Podawać gołąbki z ziemniakami, posypane posiekanymi jajami. |
|
|
Przepis czytano już 19165 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|