|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łazanki z kapustą |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: Ciasto:
- 35 dkg mąki
- 2 jaja
- około 50 ml wody
- sól
Nadzienie:
- 3 dkg suszonych grzybów
- 50 dkg kapusty kwaszonej
- 8 dkg cebuli
- 2 dkg mąki
- 5 dkg tłuszczu
- pieprz
- kminek do smaku
- tłuszcz i tarta bułka
|
Opis przygotowania: Łazanki przygotowywać jak zwykłe łazanki. Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Kapustę pokrajać, zalać wywarem z grzybów, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i dalej gotować pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć nie rumieniąc, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z odcedzoną kapustą i łazankami oraz posiekanymi grzybami, doprawić do smaku, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego tarta bułką, wyrównać powierzchnię i zapiec. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 14214 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|