|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kasza jaglana |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: - 1.5 szkl. kaszy
- 3 szkl. wody
- 2 - 4 dkg tłuszczu
- sól do smaku
|
Opis przygotowania: Kaszę dobrze przepłukać na sicie, a następnie sparzyć wrzątkiem (lub nawet chwilę pogotować w nim i następnie odcedzić). Wziąć objętościowo 2 razy tyle wody, ile było suchej kaszy, zagotować w szybkowarze, posolić. Włożyć kaszę i tłuszcz. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać szybkowar ostrożnie, lecz bez schładzania. |
|
|
Przepis czytano już 23755 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
dlaczego odlać wodę? Dodał/a ~miszka52 dnia 2009-11-08 14:06:02
Czy nie pozbawi to kaszy jej cennych składników i właściwości??!!
|
|
|
|