przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Filety z jelenia

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 600 g combra
- 100 g wędzonego boczku
- sól
- pieprz
- sok z 1 cytryny
- 150 g masła
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 szkl. mleka

Opis przygotowania:
Wyżyłowaną i umytą polędwicę zalać mlekiem, zostawić na noc. Po osuszeniu pokroić w plastry, naszpikować boczkiem, skropić sokiem z cytryny, solą, pieprzem.
Ułożyć filety jeden na drugim, wstawić na kilka godzin do lodówki. Na kwadrans przed podaniem ułożyć je na stopionym w brytfannie tłuszczu, przykryć tłustym papierem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10 - 15 min. Przełożyć na ogrzany półmisek. Na każdym filecie położyć kawałek masła szczypiorkowego. Osobno w sosjerce podać sos rumiany.
Przepis czytano już 6547 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin