|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Filety z jelenia |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 600 g combra
- 100 g wędzonego boczku
- sól
- pieprz
- sok z 1 cytryny
- 150 g masła
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 szkl. mleka
|
Opis przygotowania: Wyżyłowaną i umytą polędwicę zalać mlekiem, zostawić na noc. Po osuszeniu pokroić w plastry, naszpikować boczkiem, skropić sokiem z cytryny, solą, pieprzem.
Ułożyć filety jeden na drugim, wstawić na kilka godzin do lodówki. Na kwadrans przed podaniem ułożyć je na stopionym w brytfannie tłuszczu, przykryć tłustym papierem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10 - 15 min. Przełożyć na ogrzany półmisek. Na każdym filecie położyć kawałek masła szczypiorkowego. Osobno w sosjerce podać sos rumiany. |
|
|
Przepis czytano już 6547 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|