|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Królik po myśliwsku |
|
Poziom: średni Głosów: 19 Ocena: 3.43 Składniki: - comber i udka z 1 królika
- 15 dkg wędzonego boczku
- 2 cebule
- 1 łyżka tartej bułki
- 0.5 szkl. wody
- 0.5 szkl. czerwonego wina wytrawnego
- 3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup
- 10 utartych ziaren jałowca
- sól do smaku
|
Opis przygotowania: Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3 - 4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i tartą bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. |
|
Sposób przygotowania: Szybkowar | |
Przepis czytano już 41612 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|