|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łyska duszona |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 łyski
- 2 łyżki masła
- 3 cebule
- 3 - 4 marchewki
- 5 - 6 pomidorów
- 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- ćwierć łyżeczki majeranku
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- po 3 - 4 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
- 1 listek laurowy
- pół szkl. białego wytrawnego wina
- 2 szkl. mleka
|
Opis przygotowania: Sprawione i umyte łyski ułożyć w garnku, zalać mlekiem, wynieść na noc w chłodne miejsce. Wyjąć, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem i po dwóch godzinach leżenia w chłodnym miejscu zrumienić na maśle.
W rondlu stopić masło, włożyć pokrojone marchewki, cebule i obrane ze skórki pomidory, pieprz, ziele, natkę pietruszki, majeranek, listek laurowy. Zalać winem i wodą i dusić pod przykryciem ok. 20 min. Włożyć do sosu zrumienione łyski i dusić pod przykryciem ok. 1.5 h. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 6053 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|