|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Camembet z ananasem |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  20 min.Porcji:  4 porcjeGłosów: 9Ocena: 4.55
- 2 serki camembert
 - 4 krążki ananasów z puszki
 - kiść drobnych winogron
 - 2 żółtka
 - tarta bułka wymieszana z mielonymi orzechami włoskimi (pół na pół) do panierowania
 - olej
 
 
 |  | Opis przygotowania: Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach (gdy są zbyt gęste, można dodać łyżeczkę śmietanki), panierujemy w tartej bułce z orzechami, smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
 Na talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu kładziemy krążek ananasa, w jego środek winogrono.
 Podajemy gorące.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: średnio-kaloryczne, średnio-drogie
KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis czytano już 10140 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |