|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Schab pieczony w ziołach |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1.25 kg schabu,
3 pędy selera naciowego,
3 cebulki szalotki,
2 łyżeczki oregano,
2 łyżeczki tymianku,
2 łyżeczki ziaren pieprzu,
pęczek natki pietruszki,
2 łyżeczki oliwy,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Z opłukanego mięsa usuwamy włókna. Szalotki obieramy i siekamy. Pietruszkę i seler myjemy, drobno siekamy. Dodajemy oregano, grubo zmielony pieprz, tymianek, szalotki - mieszamy. Płat mięsa nasączamy oliwą. Schab obtaczamy dokładnie w mieszaninie szalotki, ziół i przypraw. Dla pewności dociskamy dłońmi i odstawiamy na 10 min. Mięso powinno przejść dokładnie aromatem ziół. Mięso układamy na ruszcie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 240°C. Pod spód podkładamy tacę żaroodporną. Pieczemy przez 15 min., potem obniżamy temp. do 180°C i pieczemy jeszcze przez 30 min. Po wyjęciu z piekarnika mięso solimy, owijamy w dwie warstwy folii aluminiowej i nakrywamy ściereczką. Odstawiamy na 10 min. Podajemy pokrojone w grube plastry z dodatkiem młodych ziemniaków i surówki. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6604 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|