przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Węgorz faszerowany

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
0.5 kg węgorza,
5 dkg cebuli,
2 jaja,
10 dkg pieczarek,
5 dkg śmietany,
6 dkg masła,
3 dkg tartej bułki,
zielona pietruszka,
pieprz,
sól.

Opis przygotowania:
Mięso węgorza posiekać dokładnie z tartą bułką (trochę bułki zostawić na później), drobno pokrojoną pietruszką i podsmażoną w maśle cebulą. Posolić ten farsz, oprószyć pieprzem, dodać żółtka i posiekane pieczarki, śmietanę. Wymieszać dokładnie. Do masy dodać w końcu ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. Kość grzbietową węgorza obłożyć masą, nadając jej kształt całej ryby, osypać tartą bułką i upiec w brytfannie, polewając masłem. Podawać z sosem cytrynowym.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4958 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin