|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jabłka z kremem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 6 jabłek
- 2 opakowania serka homogenizowanego
- 2 jajka
- 2 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka skondensowanego
- 4 łyżki cukru
- 1 - 2 łyżki ciemnego kakao
- 1 łyżka rumu
- 3 łyżki dobrych konfitur
- wiśnie
|
Opis przygotowania: Jabłka umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokrajać w grube plastry. Konfitury rozprowadzić odrobiną wody, wlać do płaskiego naczynia i dusić w nich jabłka, lecz tak, by za bardzo nie zmiękły. Wyjąć, ostudzić. Wyłożyć na duży płaski talerz i udekorować kremem z serka. Serek rozprowadzić śmietanką albo mlekiem, dodać żółtka rozbite z cukrem, kakao i rum. Ubić białka na pianę i wymieszać. Udekorować jabłkowo - serowe porcyjki wiśniami (mogą być z nalewki) i wafelkami. |
|
|
Przepis czytano już 5493 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|