|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tarta z kiwi |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 5 kiwi
- 150 g mąki
- 1 żółtko
- 4 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- 125 ml śmietany kremówki
- 80 g masła
- szczypta soli
- 250 g marmolady z kiwi
- 30 g nie solonych pistacji
- tłuszcz do formy
|
Opis przygotowania: Z mąki, żółtka, 3 łyżek cukru, połowy cukru waniliowego, masła i szczypty soli zagnieść ciasto, uformować je w kulę, owinąć w folię i wstawić na 30 min. do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek i wyłożyć nim natłuszczoną formę, ponakłuwać widelcem. Piec 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Marmoladę z kiwi podgrzać, połowę rozsmarować na cieście. Kiwi obrać, pokroić na plasterki. Ułożyć je na tarcie i posmarować resztą marmolady. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Udekorować nią ciasto. Posypać posiekanymi pistacjami. |
|
|
Przepis czytano już 4135 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|