|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Agrestowa kratka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 100 ml mleka
- 25 dkg twarogu
- 15 dkg cukru
- 45 dkg mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 dkg gęstej śmietany (1 1/4 szkl.)
- 4 jajka
- 1,5 kg agrestu
- 1/2 szklanki oleju
- cukier waniliowy
|
Opis przygotowania: Ser utrzeć z mlekiem, olejem i 12 dkg cukru. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do masy serowej i zagnieść gładkie ciasto. Agrest włożyć do garnka, podlać wodą i gotować przez 20 min. Przetrzeć przez sito. Śmietanę, 3 jajka, cukier, cukier waniliowy i mus utrzeć na jednolitą masę. 2/3 ciasta rozwałkować, wylepić dno i boki natłuszczonej blachy i wyłożyć masę. Resztę ciasta rozwałkować, pokroić w kwadraty, ułożyć na masie agrestowej. Posmarować ciasto rozmąconym jajkiem. Piec 35 min. w temp. 180°C. |
|
|
Przepis czytano już 5571 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|