przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Agrestowa kratka

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 100 ml mleka
- 25 dkg twarogu
- 15 dkg cukru
- 45 dkg mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 dkg gęstej śmietany (1 1/4 szkl.)
- 4 jajka
- 1,5 kg agrestu
- 1/2 szklanki oleju
- cukier waniliowy

Opis przygotowania:
Ser utrzeć z mlekiem, olejem i 12 dkg cukru. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do masy serowej i zagnieść gładkie ciasto. Agrest włożyć do garnka, podlać wodą i gotować przez 20 min. Przetrzeć przez sito. Śmietanę, 3 jajka, cukier, cukier waniliowy i mus utrzeć na jednolitą masę. 2/3 ciasta rozwałkować, wylepić dno i boki natłuszczonej blachy i wyłożyć masę. Resztę ciasta rozwałkować, pokroić w kwadraty, ułożyć na masie agrestowej. Posmarować ciasto rozmąconym jajkiem. Piec 35 min. w temp. 180°C.
Przepis czytano już 5571 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin