|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Frytki z serem |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 13 Ocena: 3.08 Składniki: - 75 dkg obranych ziemniaków
- tłuszcz do smażenia
- sól
- 2 łyżki startego żółtego sera
|
Opis przygotowania: Ziemniaki po obraniu i umyciu pokroić w ósemki lub użyć specjalnej maszynki do krojenia frytek. Wypłukać, rozłożyć cienką warstwą na ściereczce, aby obeschły z wody. W garnku rozgrzać sporo tłuszczu (ok. 50 dkg). Wsypywać ziemniaki partiami tak, aby swobodnie pływały. Zrumienione wyjmować na miskę i trzymać pod przykryciem, aż się wszystkie usmażą. Wtedy zsypać je razem do gorącego tłuszczu i tylko mocno podgrzać. Odcedzić łyżką cedzakową na salaterkę, posypać solą i startym serem. |
|
|
Przepis czytano już 15437 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|