|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Frytki z serem |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 13Ocena: 3.08
- 75 dkg obranych ziemniaków
 - tłuszcz do smażenia
 - sól
 - 2 łyżki startego żółtego sera
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ziemniaki po obraniu i umyciu pokroić w ósemki lub użyć specjalnej maszynki do krojenia frytek. Wypłukać, rozłożyć cienką warstwą na ściereczce, aby obeschły z wody. W garnku rozgrzać sporo tłuszczu (ok. 50 dkg). Wsypywać ziemniaki partiami tak, aby swobodnie pływały. Zrumienione wyjmować na miskę i trzymać pod przykryciem, aż się wszystkie usmażą. Wtedy zsypać je razem do gorącego tłuszczu i tylko mocno podgrzać. Odcedzić łyżką cedzakową na salaterkę, posypać solą i startym serem.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 16213 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |