Curry z ziemniaków i szpinaku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 1/2 kg ziemniaków
1 opakowanie mrożonego szpinaku lub 1/2 kg świeżego
1 pęczek kolendry / zielonej pietruszki
1 cebula
3 ząbki czosnku
30 g masła
korzeń świeżego imbiru
1/2 łyżeczki mielonego kminku
1/2 łyżeczki mielonego curry
1/2 łyżeczki mielonego kurkumy
1/2 cytryny
|
Opis przygotowania: Obrane ziemniaki gotować 10 min. w osolonej wodzie, pokroić w ćwiartki. Szpinak zostawić do odmrożenia, odsączyć wodę. Ze świeżego szpinaki odkroić ogonki. Do miseczki wsypać przyprawy. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, czosnek i utarty imbir. Dodać przyprawy i podgrzewać ok. 1 min. Dodać ziemniaki. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 8409 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |