przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Marcepan staropolski

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 6 białek
- 3 szkl. migdałów
- 1 szkl. cukru
- wanilia

Opis przygotowania:
Trzy szklanki migdałów zalać wrzątkiem i odstawić na pięć minut. Teraz łatwo obierzemy je ze skórki. Obrane migdały zmiażyć lub zmielić i utrzeć z jednym białkiem, szklanką cukru i wanilią, a dalsze dwa białka ubić na pianę i ucierać z już powstałą masą. Ubić następne białka (zostały dwa) i wszystko razem dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć ma blachę i piec 45 - 60 min. w średnio gorącym piecu.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5258 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin