| Marcepan staropolski | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 5.00
- 6 białek
 - 3 szkl. migdałów
 - 1 szkl. cukru
 - wanilia
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Trzy szklanki migdałów zalać wrzątkiem i odstawić na pięć minut. Teraz łatwo obierzemy je ze skórki. Obrane migdały zmiażyć lub zmielić i utrzeć z jednym białkiem, szklanką cukru i wanilią, a dalsze dwa białka ubić na pianę i ucierać z już powstałą masą. Ubić następne białka (zostały dwa) i wszystko razem dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć ma blachę i piec 45 - 60 min. w średnio gorącym piecu.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 5984 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |