|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Czekolada na gorąco |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - 2 - 3 dkg gorzkiej czekolady
- 50 ml wody
- 150 ml mleka
- bita śmietanka do dekoracji
|
Opis przygotowania: Czekoladę podzielić na małe kawałeczki lub zetrzeć na grubej tarce. Wodę z czekoladą podgrzewać bardzo powoli, do zagotowania, cały czas mieszając (uważać, żeby czekolada się nie przypaliła). Wlać mleko, podgrzać mieszając, ale już nie gotować. Można podawać z bitą śmietaną. |
|
|
Przepis czytano już 6359 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|