przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurczak po włosku

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
pierś kurczaka (150 g)
5 dag mozzarelli
cebula
2 pomidory
2 Ł oliwy
1 Ł octu balsamicznego
˝ puszki białej fasoli
4 liście świeżej szałwii
1 Ł siekanej bazylii
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Pierś naciąć głęboko, włożyć plastry mozzarelli i liście szałwii, posolić, posypać pieprzem, spiąć wykałaczką. Obsmażyć ze wszystkich stron na oliwie. Cebulę posiekać, zeszklić na pozostałej oliwie, dodać pokrojone, obrane pomidory, fasolę, ocet. Dusić 5 min., przyprawić solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia włożyć fileta, polać sosem, zapiekać ok. 15 min. Podawać posypanego bazylią, z kuskusem.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 10950 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin