|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kurczak po włosku |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: pierś kurczaka (150 g)
5 dag mozzarelli
cebula
2 pomidory
2 Ł oliwy
1 Ł octu balsamicznego
˝ puszki białej fasoli
4 liście świeżej szałwii
1 Ł siekanej bazylii
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Pierś naciąć głęboko, włożyć plastry mozzarelli i liście szałwii, posolić, posypać pieprzem, spiąć wykałaczką. Obsmażyć ze wszystkich stron na oliwie. Cebulę posiekać, zeszklić na pozostałej oliwie, dodać pokrojone, obrane pomidory, fasolę, ocet. Dusić 5 min., przyprawić solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia włożyć fileta, polać sosem, zapiekać ok. 15 min. Podawać posypanego bazylią, z kuskusem. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 10950 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|