przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Duszone grzyby w winie

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 2.00
Składniki:
- 0.5 kg świeżych grzybów
- 0.75 szkl. masła lub oleju
- 1 łyżka mąki
- 1 szkl. białego wina
- 0.5 łyżeczki mielonego pieprzu
- sól

Opis przygotowania:
Pokroić grzyby w kawałeczki i wrzucić do podgrzanego tłuszczu. Dusić na umiarkowanym ogniu. Mąkę przypiec na suchej patelni do uzyskania koloru brązowego i wymieszać z winem. Po 45 min. duszenia grzybów dodać wcześniej przygotowaną mąkę z winem. Posolić i dusić całość pod przykryciem na słabym ogniu, aż grzyby zupełnie zmiękną. Danie podać ciepłe, posypując świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 7538 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin