|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tort z chałwą |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dag chałwy
- 2 żółtka
- 25 dag masła
- 10 dag cukru pudru
- 1 paczka wafli okrągłych
|
Opis przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Chałwę wyrobić na miękko. Połączyć obie masy, dodać wyrobione masło i całość dokładnie wymieszać. Posmarować masą wafle, złożyć, położyć na czystym papierze pergaminowym, przycisnąć deseczką i wynieść do chłodnego miejsca. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5959 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|