|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ragout wołowe z pieczarkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg wołowiny bez kości
- tłuszcz
- 15 dkg pieczarek
- 15 dkg cebuli
- 4 dkg koncentratu pomidorowego
- 100 ml śmietany
- 2 dkg mąki
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- czosnek do smaku
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, pokrajać w dość dużą kostkę, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki i cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać do mięsa pod koniec duszenia razem ze śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką i koncentratem pomidorowym, kilka minut poddusić. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 6038 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|