|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szarlotka kakaowa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg mąki
- 30 dkg cukru
- 5 jaj
- 4 duże jabłka
- 1 szkl. oleju
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki sody
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu
|
Opis przygotowania: Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, dodawać stopniowo do masy jajecznej na przemian z olejem. Na końcu dodać cukier waniliowy i cynamon, dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Masę przełożyć do podłużnej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i tartą bułką. Piec ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podawać posypane cukrem pudrem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5481 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|