|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pączki ptysiowe |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 40 dkg mąki
- 400 ml mleka
- 20 ml rumu
- 8 jaj
- sól
- tłuszcz do smażenia
- 40 dkg brzoskwiń
- 100 ml likieru Maraschino
- 2 żółtka
- 15 dkg masła
|
Opis przygotowania: Mleko zagotować z masłem, wsypać przesianą mąkę mieszając drewnianą łyżką, chwilę podgrzewać stale mieszając. Pod koniec ucierania dodać sól i rum. Z przygotowanego ciasta formować łyżką pączki, kłaść na gorący tłuszcz i smażyć. Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki, wypestkować, rozdrobnić, włożyć do miksera razem z żółtkami, wlać likier, włączyć na 30 sekund. Następnie polać pączki i zaraz podawać. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 6123 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|