|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bezy czekoladowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: - 4 białka
- 20 dkg cukru pudru
- 7.5 dkg mąki
- 12.5 dkg startej czekolady
- 2 dkg cukru waniliowego
- 0.5 łyżeczki cynamonu
|
Opis przygotowania: Ubić białka na pianę, a gdy będzie sztywna, stopniowo dodawać cukier puder, czekoladę, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. łyżeczką nakładać małe porcje ciasta, zachowując spore odstępy. Piec 18 min. w temp. 160°C. Gotowe bezy ostudzić i delikatnie (są bardzo kruche) ułożyć na talerzu. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 8195 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
czy to jest dla małych kucharzy Dodał/a ~kuba dnia 2008-04-17 15:57:09
chce wiedzieć czy można takie coś zrobić dla mojej mamy
|
|
|
|