|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Placek drożdżowy z dynią |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 75 dag (niepełne 4 szklanki) mąki
- 1/2 kg dyni obranej i czyszczonej
- 25 dag (1 szklanka) cukru
- niepełna szklanka mleka
- 3 jaja
- 5 łyżek oleju lub 13 dag margaryny
- 1 olejek zapachowy 10 dag drożdży
- szczypta soli
- tłuszcz do formy
|
Opis przygotowania: Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru i kilkoma łyżeczkami letniego mleka. Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać sól, ciepłe mleko, cukier, jaja olej, olejek zapachowy, wyrośnięte drożdże i startą dynię. Ciasto wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć je na wysmarowaną tłuszczem blachę i p Czekać, by jeszcze podrosło. Piec około 50 min. w średnio gorącym piekarniku. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6350 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|