|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tort biszkoptowy z kremem waniliowym |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.33 Składniki: - 60 sztuk biszkoptów
- kilka łyżek galaretki porzeczkowej lub malinowej
Krem:
- 1 szklanka wrzącego mleka
- 5 żółtek
- 10 dag cukru
- 1/2 laski wanilii
- 15 dag masła deserowego
|
Opis przygotowania: Sporządzić krem: ubić żółtka z cukrem na parze, zaparzyć wrzącym mlekiem i ubijać aż zgęstnieje, dodać wanilię, ostudzić mieszając. Utrzeć masło, dodawać po trochu ostudzoną masę z żółtek, ucierając. Tortownicę wyłożyć biszkopcikami, przycinając je według potrzeby tak, aby cała powierzchnia dna i boków tortownicy została założona, biszkopty posmarować galaretką. Nakładać tor warstwą kremu i warstwą biszkoptów, smarując je cienko galaretką, na wierzch położyć warstwę biszkoptów, pozostawić parę łyżek kremu do posmarowania powierzchni tortu. Tort przycisnąć krążkiem, lekko obciążyć, wynieść na kilka godzin na zimno. Przed podaniem posmarować tort cienką warstwą kremu i przybrać. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7631 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|