|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wafle |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1/2 kg maki
- 4 łyżki cukru
- 25 dag masła
- 6 jaj
- 1/2 l mleka
- 1 paczka proszku do pieczenia
- 1 paczka cukru waniliowego
- otarta skórka z 1 cytryny
- 1 olejek rumowy
|
Opis przygotowania: Utrzeć masło na pianę, dodawać ciągle mieszając - cukier, jaja, mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Domieszać otartą skórkę z cytryny, cukier waniliowy, olejek i ubijać ciasto aż do wystąpienia bąbli. Piec natychmiast w rozgrzanej formie do wafli, którą po dwóch pieczeniach trzeba smarować woskiem lub sklarowanym masłem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 4759 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|