|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Lodowiec |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 5.00
- 3 - 4 szkl. cukru
 - 1 łyżka kakao
 - 2.5 opakowania galaretki o smaku cytrynowym (owocowa)
 - 30 dkg biszkoptów
 - 1 łyżeczka budyniu o smaku śmietankowym
 - 1 szkl. mleka
 - 1 kostka masła
 - 4 żółtka
 
 
 |  | Opis przygotowania: Jajko utrzeć z cukrem, dodać budyń i wlać to na gotujące mleko ciągle mieszając. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce ostudzonego budyniu. Podzielić masę na 2 części. Do jednej dodać kakao. Galaretkę rozpuścić w 1 l wrzącej wody, przestudzić, odlać 1 szkl. galaretki i maczać w niej biszkopty, a następnie układać je w tortownicy. Na podkład biszkoptowy położyć białą masę, dalej biszkopty (namoczone w galaretce), na to ciemna masę itd. Na ostatnią warstwę masy wylać galaretkę. Wstawić do lodówki.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 8335 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |