|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Lodowiec |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 3 - 4 szkl. cukru
- 1 łyżka kakao
- 2.5 opakowania galaretki o smaku cytrynowym (owocowa)
- 30 dkg biszkoptów
- 1 łyżeczka budyniu o smaku śmietankowym
- 1 szkl. mleka
- 1 kostka masła
- 4 żółtka
|
Opis przygotowania: Jajko utrzeć z cukrem, dodać budyń i wlać to na gotujące mleko ciągle mieszając. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce ostudzonego budyniu. Podzielić masę na 2 części. Do jednej dodać kakao. Galaretkę rozpuścić w 1 l wrzącej wody, przestudzić, odlać 1 szkl. galaretki i maczać w niej biszkopty, a następnie układać je w tortownicy. Na podkład biszkoptowy położyć białą masę, dalej biszkopty (namoczone w galaretce), na to ciemna masę itd. Na ostatnią warstwę masy wylać galaretkę. Wstawić do lodówki. |
|
|
Przepis czytano już 7629 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|