|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Lody malinowe |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 l malin
- 50 dkg cukru
- 1.25 l wody
- 0.5 łyżeczki soli
|
Opis przygotowania: Ze świeżych malin wycisnąć sok. Zagotować wodę z cukrem i solą, a skoro przestygnie, zmieszać ją z sokiem i zamrozić. Tym sposobem można robić również lody z poziomek, porzeczek i wiśni. W niedostatku świeżych jagód - można użyć soków. Najlepsze soki do lodów są to wyciśnięte z surowych jagód, które trzeba zlać do suchych butelek, mocno zakorkować, zasmolić i trzymać w chłodnym suchym miejscu. |
|
|
Przepis czytano już 6543 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|