|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kasza jaglana na mleku |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 1 szkl. kaszy
- 3 szkl. mleka
- 2 - 4 dkg masła
- sól i cukier do smaku
|
Opis przygotowania: Kaszę dobrze przepłukać na sicie zimną wodą, a następnie sparzyć wrzątkiem (lub nawet chwilę w nim pogotować) i odlać. Wziąć objętościowo 3 razy tyle mleka, ile było suchej kaszy, wlać do szybkowaru, zagotować, posolić i pocukrzyć. Włożyć kaszę i masło. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania. |
|
|
Przepis czytano już 12991 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|