|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kluski krajane z serem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg mąki
- 4 dkg masła
- 1 jajo (lub 2 białka)
- 20 dkg sera białego lub twarożku
- sól
|
Opis przygotowania: Zarobić ciasto z jajem lub białkami i wodą, wywałkować dość grubo (1 - 2 mm), pozostawić do przeschnięcia. Masło lekko zrumienić. Ciasto posypać mąką, pokrajać ostrym nożem. Kluski ugotować wkładając do wrzącej wody, odcedzić, przelać gorącą wodą, osączyć. Wyłożyć na ogrzany półmisek, wymieszać z tłuszczem, posypać serem kruszonym. |
|
|
Przepis czytano już 8002 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|