przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Amur po rybacku

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
1 kg amura,
tłuszcz do pieczenia,
4 dkg mąki,
2 jaja,
150 ml śmietanki,
10 dkg szyjek rakowych, pęczek koperku,
sól,
pieprz i ketchup do smaku.

Opis przygotowania:
Amura przygotowywać jak amura saute, pokrajać ukośnie na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Rybę posolić, oprószyć mąką, podsmażyć z obu stron. Jaja umyć, wybić ze skorupek do śmietanki, roztrzepać trzepaczką, dodać szyjki rakowe i posiekany koperek, doprawić do smaku, zalać ryby i zapiec.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 11554 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin