przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dorsz w kartoflach

Poziom: łatwy
Porcji: 4 porcje
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 porcje dorsza
- 6 dkg masła lub 3 - 4 łyżki oleju (np. sojowego)
- 80 dkg kartofli
- 1 spora cebula
- 1 płaska łyżka przyprawy vegeta lub jarzynka
- sól i pieprz do smaku
- sok z 1 cytryny lub kwasek rozpuszczony w 0.5 szkl. wody
- posiekana natka pietruszki

Opis przygotowania:
Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, włożyć do niego rybę i grubo pokrojoną cebulę, polać sokiem z cytryny lub kwaskiem, posolić i popieprzyć, chwilę dusić. Włożyć oczyszczone i pokrojone w talarki kartofle, zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Przepis czytano już 6760 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin