|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Leszcz po kapitańsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: 1 kg leszcza,
tłuszcz do smażenia,
15 dkg cebuli,
5 dkg suszonych grzybów,
2 dkg kaparów,
250 ml śmietany,
4 dkg koncentratu pomidorowego,
natka pietruszki,
sól,
pieprz i przyprawa do zup do smaku.
|
Opis przygotowania: Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki. Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, pokrajać w paseczki, podsmażyć, dodać pokrajaną drobno cebulę, lekko zrumienić, dodać grzyby, opłukane kapary i koncentrat pomidorowy, wlać śmietanę, wymieszać z przyprawami i dusić do miękkości często mieszając. Nastepnie połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. |
|
|
Przepis czytano już 5212 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|