Wędzony łosoś w śmietanie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dag wędzonego łososia
- 100 ml gęstej śmietany
- łyżka soku z cytryny
- liście sałaty
- sparzona cytryna pokrojona w plastry
- sól
- pieprz
Do dekoracji:
- jaja ugotowane na twardo
|
Opis przygotowania: Najpierw ubij śmietanę z solą i sokiem cytrynowym. Kawałki łososia ułóż na talerzu na sałacie, po czym skrop je cytryną, polej przyprawioną i ubitą śmietaną oraz udekoruj koperkiem, jajkiem na twardo i krążkiem cytryny. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 8110 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |