|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zapiekanka ze szczupaka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 80 dkg szczupaka
- 6 dag tłuszczu
- 150 dkg ziemniaków
- 25 dkg śmietany
- sól
- pieprz
- szałwia
|
Opis przygotowania: Rybę wyfiletować i wyporcjować, posolić i oprószyć pieprzem. Obrane ziemniaki pokroić w plastry, gotować we wrzącej osolonej wodzie przez około 5 min., odcedzić. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć ziemniaki i rybę, dodać pieprz i szałwię, zalać śmietaną i piec przez 30 min. w piekarniku o temperaturze 180°C. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 5790 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|