|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasta śledziowa |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 duże solone śledzie
- 10 dkg masła
- 0.5 małej cebuli
- 0.5 małego winnego jabłka
- 1 ugotowane żółtko jaja
- 0.5 łyżeczki mielonej kolendry
- pieprz naturalny
|
Opis przygotowania: Śledzie po wymoczeniu oczyścić, podzielić na filety, wybrać ości i zdjąć skórkę, po czym zemleć w maszynce wraz z ugotowanym żółtkiem i obranymi cząstkami jabłka. Cebulę obrać i zetrzeć na szklanej tarce, aby nie była gorzka. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać zmielone śledzie, żółtko, jabłko i startą cebulę oraz przyprawy do smaku. Całość dalej ucierać na jednolitą masę. Podawać z pieczywem. |
|
|
Przepis czytano już 10373 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|