|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pierogi z soją |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: ciasto:
65 dag mąki
jajko
farsz:
35 dag soi
2 jajka
10 dag cebuli
10 dag bułki tartej
2 łyżki oleju
sól, pieprz
zielenina
masło
|
Opis przygotowania: Soję zalać wrzątkiem, odstawić na kilka godzin, odlać wodę, zalać świeżą i ugotować. Zmielić, dodać jajka, posiekaną zieleninę, podsmażoną cebulę, bułkę tartą, przyprawy. Wymieszać. Z mąki, jajka i ponad szkl. wody zagnieść ciasto - dość ścisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Polać stopionym masłem i posypać posiekaną pietruszką. |
|
|
Przepis czytano już 11366 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|