|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pierogi z soją |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 5.00
ciasto:
 65 dag mąki
 jajko
 farsz:
 35 dag soi
 2 jajka
 10 dag cebuli
 10 dag bułki tartej
 2 łyżki oleju
 sól, pieprz
 zielenina
 masło
 
 
 |  | Opis przygotowania: Soję zalać wrzątkiem, odstawić na kilka godzin, odlać wodę, zalać świeżą i ugotować. Zmielić, dodać jajka, posiekaną zieleninę, podsmażoną cebulę, bułkę tartą, przyprawy. Wymieszać. Z mąki, jajka i ponad szkl. wody zagnieść ciasto - dość ścisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Polać stopionym masłem i posypać posiekaną pietruszką.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 12081 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |