przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierogi z soją

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
ciasto:
65 dag mąki
jajko
farsz:
35 dag soi
2 jajka
10 dag cebuli
10 dag bułki tartej
2 łyżki oleju
sól, pieprz
zielenina
masło

Opis przygotowania:
Soję zalać wrzątkiem, odstawić na kilka godzin, odlać wodę, zalać świeżą i ugotować. Zmielić, dodać jajka, posiekaną zieleninę, podsmażoną cebulę, bułkę tartą, przyprawy. Wymieszać. Z mąki, jajka i ponad szkl. wody zagnieść ciasto - dość ścisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Polać stopionym masłem i posypać posiekaną pietruszką.
Przepis czytano już 11366 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin