Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 50 min. Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: - 1 kalafior
- 300 ml bulionu
- 50 g żółtego startego sera
- 50 g posiekanej szynki
- 100 g pieczarek
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki masła
- sól
|
Opis przygotowania: Kalafior ugotować, osączyć, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać połową startego sera i posiekaną szynką. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle i ułożyć na kalafiorze. Bulion połączyć z koncentratem pomidorowym, dodać przyprawę i polać na kalafiora, posypać resztą startego sera i piec przez 15 min. w temperaturze 200°C. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 7372 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |