|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Grochówka z kiełbasą |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
20 dkg grochu suchego,
 20 dkg kiełbasy,
 10 dkg wędzonego boczku,
 4 ziemniaki,
 2 łyżki mąki,
 1.5 l bulionu warzywnego,
 2 łyżki oleju,
 ząbek czosnku,
 majeranek,
 sól,
 pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Groch przebrać, opłukać. Zalać 2 szkl. bulionu. Zagotować, odstawić na 2 h. Do grochu dodać 3 szkl. bulionu (1 szkl. bulionu zostawić) i wszystko razem ugotować. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Dodać do zupy pod koniec gotowania. Kiełbasę pokroić w paseczki. Wrzucić do zupy. Boczek drobno pokroić, stopić na łyżce oleju. Skwarki przełożyć do zupy. Cebulę obrać, umyć posiekać. Podsmażyć na oleju. Przełożyć do zupy. Dodać majeranek. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimnym bulionem. Zagotować z zupą. Doprawić pieprzem i roztartym z solą czosnkiem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 5793 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |