|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Golonka gotowana |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 33 Ocena: 3.47 Składniki: - 4 średnie golonki
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- 2 cebule
- 2 - 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 5 ziaren pieprzu
- sól
|
Opis przygotowania: Golonki oczyścić, dokładnie umyć. Zalać wrzącą, osoloną wodą, przykryć i gotować 20 min. na każde 50 dkg mięsa na małym ogniu. Włożyć obrane, opłukane i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprawić solą i gotować jeszcze 20 min. Golonki wyjąć i podawać z grochem puree, chrzanem lub kiszoną kapustą. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 47759 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|