|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Golonka gotowana |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyPorcji: 4
 Głosów: 33Ocena: 3.47
- 4 średnie golonki
 - 2 marchewki
 - 2 pietruszki
 - 1 mały seler
 - 2 cebule
 - 2 - 3 liście laurowe
 - 5 ziaren ziela angielskiego
 - 5 ziaren pieprzu
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Golonki oczyścić, dokładnie umyć. Zalać wrzącą, osoloną wodą, przykryć i gotować 20 min. na każde 50 dkg mięsa na małym ogniu. Włożyć obrane, opłukane i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprawić solą i gotować jeszcze 20 min. Golonki wyjąć i podawać z grochem puree, chrzanem lub kiszoną kapustą.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 48518 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |