przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Móżdżek wieprzowy z pieczarkami

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- 1 móżdżek wieprzowy
- 2 cebule
- 20 dkg pieczarek
- 2 żółtka
- 0.25 szkl. śmietany
- tłuszcz
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- natka pietruszki

Opis przygotowania:
Móżdżek włożyć na 2 min. do wrzącej lekko zakwaszonej wody, odcedzić, wystudzić, obrać z błon i drobno posiekać. Cebulę i pieczarki oczyścić, drobno pokrajać i usmażyć. Dodać mózg i smażyć 10 min. Połączyć z żółtkami, posiekaną natką, przyprawami, śmietaną i smażyć jeszcze 3 - 4 min.
Przepis czytano już 10997 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin