|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Móżdżek wieprzowy z pieczarkami |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - 1 móżdżek wieprzowy
- 2 cebule
- 20 dkg pieczarek
- 2 żółtka
- 0.25 szkl. śmietany
- tłuszcz
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Móżdżek włożyć na 2 min. do wrzącej lekko zakwaszonej wody, odcedzić, wystudzić, obrać z błon i drobno posiekać. Cebulę i pieczarki oczyścić, drobno pokrajać i usmażyć. Dodać mózg i smażyć 10 min. Połączyć z żółtkami, posiekaną natką, przyprawami, śmietaną i smażyć jeszcze 3 - 4 min. |
|
|
Przepis czytano już 10997 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|