Schab wędzony pieczony z ziołami |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: - 1 kg schabu wędzonego - nie parzonego
- 4 ząbki czosnku
- po 1 łyżce tymianku i bazylii
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 0.5 łyżeczki świeżego rozmarynu
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Posiekać wszystkie zioła i czosnek, utrzeć z odrobiną soli, pieprzem i oliwą. Dokładnie wymieszać. Natrzeć mięso pastą ziołową i zawinąć w folię, tak żeby błyszcząca strona była od wewnątrz. Piec przez 40 min. w piekarniku nagrzanym do 140ş C. Można przez 10 - 15 min. piec schab otwierając folię od góry, wtedy się zarumieni. Wyjąć mięso z piekarnika, poczekać aż ostygnie i po ochłodzeniu w lodówce pokroić w cienkie plastry. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 11096 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |