|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Polędwiczki ze śliwkami |
|
Poziom: średni Porcji: 4 Głosów: 3 Ocena: 4.00 Składniki: - 4 polędwiczki
- 200 g suszonych śliwek bez pestek
Marynata:
- 50 ml oleju
- 2 ząbki czosnku
- majeranek
- słodka papryka
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Polędwiczki umyć i oczyścić z błon. Końcem drewnianej łyżki lub palcem zrobić otwór wzdłuż polędwiczki, uważając, żeby nie przebić mięsa na wylot. W otwór włożyć suszone śliwki, spiąć mięso wykałaczką. Olej wymieszać z przyprawami i posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem. Polędwiczki ułożyć w naczyniu i zalać marynatą, delikatnie wymieszać i przykryć. Odstawić na 3 - 24 h w chłodne miejsce. Smażyć na patelni lub grillować. Podawać z kopytkami. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 8933 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
Jak zrobic otwór? Dodał/a ~Joga dnia 2009-05-14 15:51:17
A jak w tych poledwiczkach zro-
bic na calej długości otwór?
|
|
|
|