przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Polędwiczki ze śliwkami


Poziom: średni
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 4.00
Składniki:
- 4 polędwiczki
- 200 g suszonych śliwek bez pestek

Marynata:
- 50 ml oleju
- 2 ząbki czosnku
- majeranek
- słodka papryka
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Polędwiczki umyć i oczyścić z błon. Końcem drewnianej łyżki lub palcem zrobić otwór wzdłuż polędwiczki, uważając, żeby nie przebić mięsa na wylot. W otwór włożyć suszone śliwki, spiąć mięso wykałaczką. Olej wymieszać z przyprawami i posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem. Polędwiczki ułożyć w naczyniu i zalać marynatą, delikatnie wymieszać i przykryć. Odstawić na 3 - 24 h w chłodne miejsce. Smażyć na patelni lub grillować. Podawać z kopytkami.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 8933 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





Jak zrobic otwór?
Dodał/a ~Joga dnia 2009-05-14 15:51:17

A jak w tych poledwiczkach zro- bic na calej długości otwór?











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin