|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Torciki pomarańczowe z jogurtem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 pomarańcze
- 6 jaj
- 25 dkg cukru
- 25 dkg zmielonych migdałów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 owoc granatu
- 150 ml jogurtu
- ok. 25 listków mięty
|
Opis przygotowania: Pomarańcze umyć, włożyć do wrzącej wody i gotować ok. 90 min., wyjąć i wystudzić. Piekarnik rozgrzać do 190ş C. Pomarańcze przekroić na pół, po usunięciu pestek, zmiksować. Puree wymieszać z jajami, cukrem, migdałami i proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełożyć na blachę (35x25 cm) wyłożoną pergaminem, piec ok. 40 min., wyjąć na kratkę kuchenną i wystudzić. Granat pokroić w ćwiartki. Skórkę na końcach ćwiartek odgiąć na zewnątrz tak, aby wydobyć nasiona. Z ciasta wykroić 25 okrągłych torcików. Na każdy torcik wyłożyć nieco jogurtu, udekorować nasionami granatu i listkiem mięty. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5134 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|