przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Torciki pomarańczowe z jogurtem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 pomarańcze
- 6 jaj
- 25 dkg cukru
- 25 dkg zmielonych migdałów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 owoc granatu
- 150 ml jogurtu
- ok. 25 listków mięty

Opis przygotowania:
Pomarańcze umyć, włożyć do wrzącej wody i gotować ok. 90 min., wyjąć i wystudzić. Piekarnik rozgrzać do 190ş C. Pomarańcze przekroić na pół, po usunięciu pestek, zmiksować. Puree wymieszać z jajami, cukrem, migdałami i proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełożyć na blachę (35x25 cm) wyłożoną pergaminem, piec ok. 40 min., wyjąć na kratkę kuchenną i wystudzić. Granat pokroić w ćwiartki. Skórkę na końcach ćwiartek odgiąć na zewnątrz tak, aby wydobyć nasiona. Z ciasta wykroić 25 okrągłych torcików. Na każdy torcik wyłożyć nieco jogurtu, udekorować nasionami granatu i listkiem mięty.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5134 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin