|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makowiec |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg maku
- 40 dkg cukru
- 10 jaj
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 krople olejku migdałowego
|
Opis przygotowania: Oddzielić żółtka od białek i utrzeć je z cukrem na gładką masę. Gotową masę jajeczną połączyć ze sparzonym i odsączonym makiem. Ubić na sztywno pianę z białek, wymieszać z masą jajeczno-makową, dodać tartą bułkę i olejek. Ciasto ostrożnie wlać do dużej tortownicy, piec około godziny. Można je wyjąć z tortownicy dopiero po całkowitym ostudzeniu. Nadaje się do jedzenia od razu, ale można też, po przełożeniu różnymi masami i udekorowaniu, zrobić z tego ciasta tort makowy. |
|
|
Przepis czytano już 4753 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|