przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Majonez domowy

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 jajka
- 0,5 łyżeczki soli
- łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny
- 100 g oliwy lub oleju słonecznikowego (ok. 10 łyżek)
- musztarda

Opis przygotowania:
Jajka starannie umyć, na 3 s zanurzyć we wrzątku. Białka delikatnie oddzielić od żółtek. Żółtka wlać do miski, rozbełtać z solą i octem winnym lub sokiem z cytryny, dodając ewentualnie odrobinę musztardy. Olej dolewać powoli, po kropli, stale ubijając. Ubijać jednostajnie, dodając olej, aż powstanie gładka, jednolita jedwabista masa.
Przepis czytano już 5202 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin