przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Budyń migdałowy

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 10 dkg słodkich i 10 ziaren gorzkich migdałów
- 2 duże bułki
- mleko
- 6 żółtek
- 2 łyżki cukru
- 1 szkl. śmietany
- masło do wysmarowania formy

Opis przygotowania:
Migdały sparzyć i utrzeć na miazgę. Otrzeć na tarce z wierzchniej skórki bułki i namoczyć w mleku, potem wycisnąć mocno i utrzeć w donicy razem z migdałami, wbijając po jednym z 6 żółtek, dodając 2 łyżki cukru i szklankę śmietany. Domieszać pianę z białek i wyłożyć do wysmarowanej masłem formy. Gotować na parze. Na wydaniu oblać sokiem i ubrać konfiturami.
Sposób przygotowania:  Na parze
Przepis czytano już 7680 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin