|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szczupak zapiekany |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg szczupaka
- pół szkl. śmietany
- 1 pietruszka
- 1 mały seler
- 1 por
- listek laurowy
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 cebule
- 3 łyżki utartego chrzanu
- sól
- 3 goździki
|
Opis przygotowania: Ugotować wywar z warzyw, dodając ziele angielskie i 1 cebulę, naszpikowaną goździkami. Rybę oczyścić i ugotować w całości w specjalnej wanience w wywarze. Miękkiego szczupaka przepołowić, usunąć kręgosłup oraz ości i przełożyć do ogniotrwałego naczynia, najlepiej podłużnego, aby zachowała swój kształt. Jeśli nie mamy odpowiedniego naczynia, pokrajać rybę na porcje. Dodać cebulę pokrajaną w talarki i utarty chrzan, posolić, oblać śmietaną i wstawić na 25 min. do nagrzanego piekarnika. Podawać z ziemniakami purée lub gotowanym makaronem. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 6771 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|